Google Analytics User Conference

Supergaaf dat ik mocht spreken op Emerce GAUC 2018. In dit artikel de link naar mijn slides, de mooiste foto’s en een terugblik op mijn deel van de Google Analytics User Conference. Een zaal vol met Google Analytics gebruikers vermaken met
een verhaal over datavisualisatie. Dat was wat ik woensdag 21 november deed in het Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. In de grote zaal, mocht ik ruim 100 analisten inspireren met het verhaal van de PerfecteGrafiek. Een half uur spreektijd kreeg ik. Natuurlijk veel te kort om echt de diepte in te gaan, maar lang genoeg om de aanwezigen bewust te maken van het belang van het kiezen van de juiste grafiek en het maken van de juiste designkeuzes. Twee minuten voor aanvang van mijn verhaal kreeg ik van de MC de vraag: “Ga je het in het Nederlands of Engels doen?” Ik liet de keuze aan de zaal. Het voordeel van een volledige visueel slidedeck, zonder tekst en vol iconen. De zaal besloot dat het een presentatie in het Engels zou worden. In het halve uur dat ik had, bleek tijd genoeg om een oefening met de zaal te doen. De befaamde “strepen” oefening waar ik zo graag mijn trainingen mee begin. Acht manieren om een enkele lijn anders te laten zijn dan de drie voorgaande. Met deze oefening onthul je de bouwstenen van vele visualisaties. Zoals je aan de foto’s kunt zien, heb ik het enorm naar mijn zin gehad. Gezien de reacties achteraf, was ik niet de enige. Uit monde van een van de aanwezigen:
“Dat was een presentatie met on-Nederlands goede slides” .
Het publiek kon via een app de sprekers beoordelen. Mijn “optreden” behaalde een derde plaats met een ruime acht. Net achter twee van de drie keynote speakers. Na de tweede plaats op MIE (Marketing Insight Event) begin 2018, opnieuw een prachtig resultaat. Zelf een oordeel vellen over de kwaliteit van mijn slides, ze staan hier op slideshare. Al ontbreekt mijn voiceover en de animaties. Het beeld dat ze afgeven zal duidelijk zijn. Wil jij ook het verhaal van DePerfecteGrafiek een keer ervaren, kijk dan bij “trainingen” wanneer ik een keer in de buurt ben. Of nodig me uit om een inspiratiesessie te geven bij jou op kantoor of op school. Achteraf kwam ik twitter deze mooie “recensie” tegen. Gaaf dat mensen zo reageren. Dank je wel Emerce voor deze mooie kans. Een extra glimlach bij het lezen van het het kaartje dat zat bij de fles die ik van jullie als bedankje kreeg. Al zie ik mijzelf als fanatiek grafiekenliefhebber niet snel dansen op een “tabel”.

Terugkijken, hier zijn de slides

[slideshare id=123784694&doc=deperfectegrafiekgaugshare-181123113451]