Zelf aan de gang

Volg onderstaande stappen om je eigen PerfecteGrafiek te maken. 

Stap 1: Het belang van datavisualisatie

Bekijk dit onderstaand filmpje waarin ik uitleg wat het belang van goede datavisualisatie is. Het filmpje is gemaakt als trailer voor mijn e-learning datavisualisatie. In het filmpje toon ik je, waarom het belangrijk om aandacht te besteden aan goede visualisaties en hoe je daarmee direct impact kunt maken.

Stap 2: Download de gratis ChartGuide Grafieken poster

Om je te helpen de DePerfecteGrafiek te maken, is deze poster ontwikkeld met daarop 84 grafieken en 16 grafiek design tips. Het PDF bestand van deze poster kun je hier gratis downloaden: www.chart.guide/poster.

Gebruik de poster bij de volgende twee stappen.

Stap 3: Kies de juiste grafiek

Meer informatie over hoe je een grafiek moet kiezen, kun je hier (in het Engels) lezen op http://chart.guide/charts/chart-choosing/

Stap 4: Ontwerp je grafiek

Meer informatie over hoe je een grafiek moet ontwerpen, wat je wel en vooral niet moet doen om een normale grafiek om te zetten in dePerfecteGrafiek, kun je hier (in het Engels) lezen: http://chart.guide/design/

Stap 5: Bekijk dit filmpje van een makeover ter inspiratie

In onderstaand filmpje laat ik je zien, hoe je een nietszeggende grafiek kunt ombuigen naar een sprekende grafiek, door een andere grafiek te kiezen en die optimaal op te maken. 

Stap 6: Kies de juiste kleuren

Gebruik kleur spaarzaam,  zie  http://chart.guide/design/
Gebruik kleur om te highlighten, zie http://chart.guide/design/

Meer tips over kleur:

Stap 7: Benadruk het verhaal in je grafiek

Zorg dat je verhaal een verhaal vertelt. Gebruik hiervoor ranking en highlighting zoals uitgelegd op http://chart.guide/design/

Helemaal mooi wordt het, als je afbeeldingen uit je onderwerp terug kunt laten komen in je grafiek. Zoals in de IJsjesgrafiek die ik hieronder in de video maak. 

Nog meer weten, download dan eens mijn whitepaper over datavisualisatie of volg een van de trainingen of lezingen, of meld je aan voor de e-learning datavisualisatie van  dePerfecteGrafiek.

Veel succes, groet Michiel

Bonustip, Whitepapers van DePerfecteGrafiek.nl

In samenwerking met IIR schreef ik twee whitepapers. Hieronder de links naar de plek waar je ze kunt downloaden.

Whitepaper: 11 best practices voor goede datavisualisaties

Mirjam Hulsebos interviewde mij en werkte dat uit tot deze whitepaper. Deels geïllustreerd met mijn eigen visualisaties. Download de whitepaper hier

Lees hoe je zelf dePerfecteGrafiek maakt in deze whitepaper datavisualisatie. Krijg 11 interessante tips voor goede data visualisatie. 

Whitepaper: In 8 stappen naar het perfecte dashboard

Het vervolg op de vorige whitepaper, dit keer over dashboards. Over dit onderwerp werd ik geinterviewd door Lynsey Dubbeld. 

Download deze whitepaper hier

 

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.