Gastcollege op school

De eerste grafieken maak je op school. Om scholen daarbij te helpen heeft DePerfecteGrafiek een anderhalf uur durend interactief gastcollege ontwikkeld. 

Inhoud gastcollege

Tijdens dit interactieve college wordt vertelt hoe zowel de grafiekkeuze als design elementen van invloed zijn op de wijze waarop de lezer naar de informatie kijkt en deze verwerkt. Aan de hand van tientallen voorbeelden ontdekken deelnemers wat er allemaal bij het maken van de Perfecte Grafiek komt kijken. 

Van data tot design, van psychologie tot storytelling. Je leert hoe sommige makers van grafieken je proberen te misleiden om de verkeerde dingen te doen en je ontdekt hoe je met simpele aanpassingen van een slechte grafiek een hele goede maakt. 

Geschikt voor middelbare scholieren en studenten

Omdat grafieken voor iedereen belangrijk zijn, is er voor gezorgd dat dit gastcollege voor iedereen te volgen is. Van leerlingen in de eerste klas op de middelbare school, die de eerste echte grafieken leren maken bij wiskunde, tot studenten die bezig zijn aan hun scriptie en tips kunnen gebruiken bij het maken van de begeleidende grafieken. Iedereen die grafieken moet maken of lezen voor zijn opleiding heeft voordeel van dit gastcollege.

Interactief gastcollege

Het gastcollege van dePerfecteGrafiek is zeer interactief. Naast algemene vragen in de zaal maken deelnemers een aantal eenvoudige, maar prikkelende opdrachten op een speciaal daarvoor ontwikkelde flyer die tevens als naslagwerk dient na afloop van de training.

Een link naar meer (gratis) studiemateriaal wordt achteraf ter beschikking gesteld.  

Flyer voor het Gastcollege van DePerfecteGrafiek

Praktische zaken

Tijdsduur:
Dit gastcollege duurt anderhalf uur. De ruimte dient vanaf een half uur voor tot een half uur na afloop van het college beschikbaar te zijn. 

Aantal deelnemers:
Het aantal deelnemers aan dit gastcollege is slechts beperkt door het aantal zitplaatsen in de grootste ruimte die uw school ter beschikking heeft. Leerlingen, docenten, medewerkers van ondersteunende diensten, ze zijn allemaal welkom. 

Kosten:
De kosten voor dit gastcollege zijn minimaal en niet aan het aantal deelnemers gebonden. Meer weten, neem contact op. 

Interesse, of behoefte aan meer informatie?

Neem contact op met dePerfecteGrafiek via het contactformulier