Over

Wat is dePerfecteGrafiek

DePerfecteGrafiek is een grafiek die mensen in beweging zet op basis van de informatie die in de data verborgen zit. Hij zet mensen aan tot het nemen van het juiste besluit, of maakt hen bewust van het gewenste inzicht. Combineer de juiste grafiek en het juiste design en trigger de nieuwsgierigheid van je lezer. Verleid hem op een subtiele manier om jouw inzichten tot zich te nemen. Je maakt als het ware een virutele magneet die de lezer naar het inzicht toe trekt.

Als maker wil je met je grafiek iets mee bereiken bij je lezer. Om de juiste keuzes te kunnen maken op het gebied van grafiekselectie en design moet je dus weten hoe die andere kijkt en denkt. Dan pas zul je in staat zijn dePerfecteGrafiek te maken. Daarvoor moet je kennis combineren uit diverse vakgebieden. Zoals data analyse, communicatie en user experience, maar ook psychologie, design en storytelling.

Wil je meer weten, ik leg het je graag uit in één van mijn trainingen. Gericht op grafieken en tabellen, voor rapportages, presentaties en infographics.

Michiel Dullaert

Mijn visuele CV (klik op de afbeelding om uitleg te krijgen hoe hij gemaakt is).

De data is van de gebruiker zelf, maar hij is niet altijd in staat het te doorgronden. Als je met behulp van visualisatie context kunt weergeven of hoofd en bijzaken kunt scheiden, wordt het een stuk overzichtelijker. Als je je visualisatie dan ook nog eens zo ontwerpt dat de gebruiker er naar toe getrokken wordt, dan ontstaat magie.

“ Complexe data met behulp van visualisatie toegankelijk en begrijpelijk maken, zodat de gebruiker in staat is snel de juiste beslissingen te nemen”
Michiel Dullaert
🎤Key note speaker / 💡 Inspirator / 🎯Trainer

Mijn vader was leraar wiskunde en mijn moeder gaf les in de creatieve vakken. Met mijn passie voor data visualisatie combineer ik beide. Daar voeg ik kennis uit andere vakgebieden aan toe. Zo ben ik sinds 2015 erkend UX-er en heb ik vanwege mijn spellenachtergrond uitgebreide kennis van Gamification. Een unieke combinatie van kennis, die ik graag inzet om dingen te maken en kennis te delen. Online, via mijn sites, (naast dePerfecteGrafiek.nl beheer ik ook www.chart.guide), maar ook tijdens trainingen en lezingen voor diverse opdrachtgevers.

Meer weten, neem contact met me op.

Achtergronden bij mij visuele CV

Om mezelf een uitdaging te geven, besloot ik om mijn eigen CV te visualiseren. Van een klassiek model geschreven in Word (maar liefst 6 pagina’s lang) naar een Visueel CV op één A4 pagina.

Een mooie oefening en tegelijkertijd showcase om te laten zien waar ik voor sta. Op deze pagina praat ik je stap voor stap door het maak proces heen en leg ik uit welke keuzes ik gemaakt heb.

 

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.