Over

Michiel Dullaert“ Complexe data met behulp van visualisatie toegankelijk en begrijpelijk maken, zodat de gebruiker in staat is snel de juiste beslissingen te nemen”, 

Dat is mijn persoonlijke missie. Mensen in beweging zetten op basis van wat de data hen te vertellen heeft. Of dat nu persoonlijke data is, of bedrijfsdata.

De data is van de gebruiker zelf, maar hij is niet altijd in staat het te doorgronden. Als je met behulp van visualisatie context kunt weergeven of hoofd en bijzaken kunt scheiden, wordt het een stuk overzichtelijker. Als je je visualisatie dan ook nog eens zo ontwerpt dat de gebruiker er naar toe getrokken wordt, dan ontstaat magie.

 

Om mezelf een uitdaging te geven, besloot ik om mijn eigen CV te visualiseren. Van een klassiek model geschreven in Word (maar liefst 6 pagina’s lang) naar een Visueel CV op één A4 pagina.

Een mooie oefening en tegelijkertijd showcase om te laten zien waar ik voor sta. Op deze pagina praat ik je stap voor stap door het maak proces heen en leg ik uit welke keuzes ik gemaakt heb.

ux-badge

Mijn vader was leraar wiskunde en mijn moeder gaf les in de creatieve vakken. Met mijn passie voor data visualisatie combineer ik beide. Daar voeg ik kennis uit andere vakgebieden aan toe. Zo ben ik sinds 2015 erkend UX-er en heb ik vanwege mijn spellenachtergrond uitgebreide kennis van Gamification. Een unieke combinatie van kennis, die ik graag inzet om dingen te maken en kennis te delen. Online, via mijn sites, (naast dePerfecteGrafiek.nl beheer ik ook www.chart.guide), maar ook tijdens trainingen en lezingen voor diverse opdrachtgevers.

Meer weten, neem contact met me op.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.