MIE 2018, een groot succes

MIE18, het grootste marketing, insights en analytics event van Nederland, was dit jaar op 31 januari en 1 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. De organisatie MOA had DePerfecteGrafiek.nl uitgenodigt om te komen spreken over datavisualisatie.

Datavisualisatie, van inzicht naar impact
“Door de juiste design keuzes te maken in je visual, prikkel je de nieuwsgierigheid van je lezer en verleid je hem om jouw inzichten tot zich te nemen. Je verstopt als het ware een magneet in de data die de lezer naar het inzicht toe trekt. Daarna onderneemt hij ook nog eens de door jou gewenste actie en heb jij impact maken met jouw inzicht.” – Een lezing van DePerfecteGrafiek.nl

In ruim 45 minuten nam ik een zaal van bijna 200 mensen mee in het verhaal van dePerfecteGrafiek.nl en maakten ze kennis met mijn grafiekenposter op ChartGuide

Speciaal voor MIE had ik een toegift voorbereid. Een sneak preview van de interactieve online variant van de grafiekenkiezer op www.Chart.Guide die in 2018 live moet gaan op www.chart.guide. 

De slides van de presentatie staan inmiddels online en zijn ook te bekijken voor mensen die niet op MIE geweest zijn.

Door alle interactie met de zaal, liep ik een kwartier uit, waardoor het 60 minuten werden. Gezien het enthousiastme in de zaal, was dat geen probleem, ze hadden er graag een kortere lunchpauze voor over.

Waardering van 8,8, goed voor 2e plaats
Hoe groot het enthousiastme van de zaal was, bleek wel uit de waardering van 8,8. Dit was uiteindelijk de op een na hoogste waardering van het hele event. Iets waar ik heel trots op ben, aangezien er 89 lezingen waren die meestreden voor de prijs: “Best of MIE“. 

Was je er niet bij, of wil je meer over DePerfecteGrafiek.nl en www.chart.guide horen? Onder het kopje trainingen zie je waar ik binnenkort nog meer te horen ben. Of neem contact op, als je wil dat ik bij jou langs kom.