Gratis grafiekenposter

De grafiekenposter op www.Chart.Guide is vernieuwd. Het aantal grafieken is gegroeid naar 70 en het aantal design tips uitgebreid tot 9. Hierdoor is de poster nog beter te gebruiken bij het kiezen en ontwerpen van De Perfecte Grafiek. Het mooiste is, deze poster is gratis te downloaden. Een aanrader dus.

De grafieken zijn op de poster onderverdeeld in gebruiksgroepen, te herkennen aan hun kleur. Zo zijn de grafieken voor tijdsvergelijk blauw en grafieken die een Part-to-Whole relatie weergeven groen.

Nieuw op de poster zijn de tips voor gebruik van de grafieken. Is een grafiek wel of niet geschikt voor een dashboard of meer voor een infographic. Dit gebeurt met behulp van iconen die naast de grafieken staan.

 


Deze iconen laten zien of een grafiek geschikt is voor gebruik in een Analyse, Dashboard of Infographic.

Op het plaatje hieronder zie je een verkleinde weergave van de poster.  Een mini versie is gratis te downloaden als PDF, zodat je hem zelf kunt printen en kunt gebruiken. Het beste werkt printen op A3. Al is A4 ook nog steeds redelijk leesbaar. Een grotere versie van 60×80 cm is te koop.