Van vader op zoon en weer terug

Hoe bijzonder is dit: Als zoon van een wiskundeleraar, mag ik zelf 500 wiskunde leraren gaan inspireren met het verhaal van DePerfecteGrafiek. Extra bijzonder omdat mijn vader nooit het succes van DePerfecteGrafiek mee heeft gemaakt. Hij overleed 3 jaar voordat ik workshops over grafieken begon te geven. Speciaal voor deze sessie, zal ik zijn foto in mijn slidedeck verwerken, zodat we samen het podium kunnen delen.

Los van dat dit voor mij persoonlijk heel symbolisch en mooi is, is dit natuurlijk ook een prachtige kans om de visie van DePerfecteGrafiek te verspreiden. Hoe mooi zou het zijn als via deze wiskundeleraren delen van het verhaal van DePerfecteGrafiek in het Nederlandse onderwijs terecht gaan komen.

Nederlandstalige grafiekenposter

Om de Nederlandse leraren te helpen, heb ik mijn ChartGuide grafiekenposter in het Nederlands vertaald. Zaterdag 2 november, op de jaarlijkse studiedag van de Nederlandse Vereniging van Wiskundeleraren, zal ik de nieuwe poster officieel lanceren. Als eerbetoon aan mijn vader heb ik een kleine verwijzing naar hem opgenomen. Degene die hem goed kennen zullen het herkennen. 

Vanaf volgende week is de Nederlandstalige poster verkrijgbaar via ChartGuide, in zowel print als PDF. Zaterdag zal ik een beperkte voorraad meenemen, voor geïnteresseerden. 

Hopelijk gaan we deze poster nog vaak terugzien in vele Nederlandse klaslokalen. 
Mijn vader had hem vast vol trots opgehangen in zijn eigen lokaal.