De mooiste Olympische Rio visualisaties verzameld

De olympische spelen zijn voor velen een inspiratie om de mooiste data visualisaties te maken. Voor Rio 2016 heb ik er weer een aantal prachtige voorbij zien komen. De zes mooiste collecties heb ik hier verzameld en geranked. Van Olympisch Diploma tot en met Visualisatie Goud. Ter inspriratie. 


6) Bright

Op de zesde plaats staat Bright. Zij verzamelden voor ons een aantal mooie interactieve data visualisaties. Interessant en mooi en wat mij betreft krijgen ze hiervoor een olympisch diploma.

BrightRio

https://www.bright.nl/nieuws/smullen-van-deze-data-visualisaties-over-de-olympische-spelen


5) Washington Post collectie

Bij de Washington Post maakten ze onder de noemer VISUALIZING RIO 2016 tientallen verschillende visualisatie over de olympische spelen. Hier zitten hele mooie tussen, maar ook een aantal van mindere kwaliteit. Wat mij betreft een vijfde plaats. Klik op de afbeelding (of de link eronder) om naar de collectie te gaan. 

Washington Rio

https://www.washingtonpost.com/graphics/sports/olympics/olympics-collection/


4) Reuters

Bij Reuters richten ze zich met hun visualisatie meer op het uitleggen van de verschillende sporten. Compleet en leerzaam, maar qua uitstraling mogen ze wat spannender wat mij betreft. Een vierde plaats, net geen medaile.

Reuters

http://fingfx.thomsonreuters.com/gfx/rngs/OLYMPICS-RIO/0100211Q2KC/index.html


Brons: GraphicNews

Bij Graphicnews richten ze zich ook op de uitleg van de sporten, maar heeft daarnaast ook historie en wedstrijdverslagen gevisualiseerd. Hier zijn de afbeeldingen wat spannender. Combinaties van tekeningen met foto’s. Een bronzen medaille wat mij betreft.

Graphic News Screen

http://graphicnews.com/core/search.php?service=GNS&find=&description=rio&x=0&y=0


Zilver: Visualoop

Het team van Visualoop wint zilver met hun collectie van de mooiste infographics uit kranten en tijdschriften. Een zeer uitgebreide en inspirerende lijst.

Visualoop rio

http://visualoop.com/blog/95885/rio-2016-50-inspiring-infographics-from-newspapers


Goud: New York Times

Het visualisatie goud van Rio gaat wat mij betreft naar de New York Times.

Zij hebben de kunst van photoviz (visualisatie met behulp van foto’s) naar een hoger niveau getild. De afbeelding hieronder is van de oefening van Laurie Hernandez die uiteindelijk derde werd op de balk, achter onze Sanne Wevers. Helaas heb ik dezelfde visualisatietechniek nog niet van Sannes oefening gezien. Mocht je hem hebben, mail me een link en ik ben je erg dankbaar.

Achter de link (klikken op afbeelding of op de hyperlink eronder) vind je nog meer photoviz. Van diverse olympische sporten. Sommige lijken interactief. Door verticaal te scrollen bewegen de afbeeldingen horizontaal als een stripverhaal. Wat mij betreft winnen ze hiermee het Olympisch Visualisatie Goud van Rio 2016.

NYT Rio

http://www.nytimes.com/interactive/2016/08/20/sports/olympics/decisive-moments-rio-olympics-composite-pictures.html