DePerfecteGrafiek.nl Chart Chooser

Ter gelegenheid van het 1 jarig bestaan van dePerfecteGrafiek.nl heb ik een eigen Chart Chooser ontwikkeld. Onder de titel “What would you like to show”  staan 52 verschillende grafieken en visualisatie, verdeelt over 6 categorieën.

Deze poster helpt je om de juiste grafieken te kiezen voor dashboards en infographics. Hij laat zien dat er meer mogelijk is dan een standaard lijn of staaf grafiek. Naast het verbreden van de grafiekenhorizon heeft de poster ook een “negatief advies” voor het gebruik van een viertal visualisaties. Dit vanwege hun slechte data leesbaarheid.

Het maken van deze poster gaf mij de mogelijkheid om mijn grafiekenkennis en grafische kennis weer eens te combineren. Vandaag ontving ik de eerste mini oplage, geprint op 60×80 cm.

De komende weken zal ik de poster testen op bruikbaarheid bij de diverse workshops die ik geef. Bevalt hij goed, dan zal ik hem via deze site beschikbaar stellen. Voor nu mogen jullie genieten van de onderstaande foto.

dpg-poster

Update november 2016: De poster is zo’n succes dat ik er een aparte website voor begonnen ben. Nog meer goed nieuws, hij is gratis te downloaden via www.Chart.Guide