De sfeer van online workshops

Om een beeld te geven hoe mijn online lessen er uit zien, heb ik een korte video gemaakt. Geen slides met een voiceover, maar een online presentatie, met de spreker in beeld. Ok, misschien is mijn kapsel niet helemaal camera proof, maar daar heeft nu iedereen last van. 

De video is opgenomen in één enkele take, inclusief versprekingen. (“een blikje achter de schermen?)”. Ik wilde geen gemonteerde video plaatsen, maar datgene laten zien wat het meest lijkt op wat je in een online training zult ervaren. 

Online een workshop geven is anders dan live. Niet minder of slechter, maar anders. Met zijn eigen kansen en mogelijkheden. Bekijk de video en ervaar dat ook een online training persoonlijk en inspirerend kan zijn en als bonus, een hele leuke afleiding van de dagelijkse werkelijkheid.  

 

Powerpoint en OBS Studio

Niet alleen voor de cursisten is dit een bijzondere ervaring, ook voor mij. Want hoe gaaf is het, als je tijdens de training interactie kunt hebben met je eigen PowerPoint slides. Want dat is het, wat je achter me ziet. Gewoon een PowerPoint presentatie. Maar dan wel één met heel veel plaatjes natuurlijk. 

In de video hierboven eindig ik met een blik op mijn beeldscherm. Daarop zie je PowerPoint en OBS Studio, het gratis programma dat ik gebruik om PowerPoint te combineren met de live opname van mijn videocamera. 

Mocht je OBS studio zelf willen proberen, hier kun je het downloaden https://obsproject.com/. 

Binnenkort zal ik nog een video maken, maar dan eentje achter de schermen.
 Waarbij je het groen van het greenscreen kunt zien en de cameraopstelling. Nu ga ik weer verder met het voorbereiden van de lessen van de komende dagen. 

Vroeger, in april 2020, toen ik voor het een online les gaf...

In april 2020 gaf ik mijn eerste online gastles, toen had ik mijn greenscreen al, maar gebruikte ik hem nog niet optimaal. Mooi om te zien hoeveel er veranderd is in 9 maanden.