Nieuwe training: Datavisualisatie voor financials

DePerfecteGrafiek.nl organiseert de eerste editie van Datavisualisatie voor financials in samenwerking met IIREen training datavisualisatie, speciaal voor mensen die veel werken met financiële data, zoals accountants, controllers en financieel adviseurs.

Al een tijdje ben ik bezig met het ontwerpen van visualisaties, gericht op het communiceren van financiële cijfers. Visualisaties die recht blijven doen aan de cijfers zelf, en tegelijkertijd toegankelijk en begrijpelijk zijn voor collega’s die minder financieel of cijfermatig onderlegt zijn.

Deze ontwerpen gaan een belangrijk onderdeel vormen van deze nieuwe training. Daarnaast is er uitgebreid aandacht voor visualisatietechnieken voor analyse en gaan we aan de slag met dashboard design. Natuurlijk zullen ook storytelling en presentatie ontwerp meegenomen worden, zeker nu deze een steeds grotere rol spelen bij het overtuigen van collega’s.

De training Datavisualisatie voor financials gaat 4 december van start bij IIR in Amsterdam. Voor meer informatie en de link om je in te schrijven, kijk bij trainingen. Daar kun je ook de link vinden naar al weer de zevende editie van Datavisualisatie en Dashboard Design die in november van start gaat.